Gorinchem
Kortendijk

Prijs

€ 1.400,- (exclusief)

Straat

Kortendijk

Postcode

4201KW

Wijk

centrum

Beschikbaar

Direct

Interieur

Gestoffeerd

Slaapkamers

4

Oppervlakte

135 m²

Bemiddelingskosten

Geen

 • Neem contact op over deze woning

  Neem contact op over deze woning

  Naam *
  Emailadres *
  Telefoonnummer
  Bericht
   
  Velden met een * zijn verplicht
 • Print
Deel deze woning
< Terug naar het overzicht

Beschrijving

Kortendijk te Gorinchem
Stichting Stadsherstel heeft dit herenhuis aan de Lingegracht met karakteristieke gevel, beschermd stadsgezicht en twee huisnummers, in 1996 gerenoveerd.

Indeling: entree via een van de twee voordeuren beide voorzien van klassiek deurrooster en bovenlichten, grijs geplaveide ontvangsthal / centrale gang met bergruimte, twee (slimme) meterkasten en aan de wand de cv ketel (Intergas 2004) met bovenraampje en een platte wandradiator.

Een verhoogde nis met werkplank en eronder een wasmachine aansluiting en ruimte genoeg voor een wasmachine en droger. 1e hangend geplaveid en half hoog betegeld toilet met fonteintje. Trap naar de verdieping en bergruimte.

Aan de begane grond gelijk links de 1e kantoor, werk- of slaapkamer en daarachter links de 2e werk- of slaapkamer met bovenbed zicht op de terrastuin.

Achter in de gang een toegangsdeur naar het terras/tuin aan de Lingegracht.

Trap naar de 1e verdieping: centrale overloop. Wit geplaveid en plafond hoog betegeld 2e hangend toilet.

Toegang tot de half open ruime keuken met toegangsdeur tot het balkon. De keuken is voorzien van een sierschouw, aanrechtblad met spoelunit met kraan, boven- en onderkasten, gaskookplaat met rvs afzuigkap, combi-oven en Bosch rvs vaatwasmachine en separate Amerikaanse koel-vriescombinatie.

Vanaf het balkon een stalen trap naar de terrastuin.

Kamer-en-suite deuren naar de straatgerichte woonkamer voorzien van laminaat, plafond inbouwverlichting en bergruimte.

Vanuit de overloop een steile trap naar de 2e verdieping.

2e verdieping: voorzien van linoleum, centrale overloop met toegang tot de bergzolder onder de kap, 1e straatgerichte slaapkamer voorzien van dakkapel; 2e grachtgerichte slaapkamer voorzien van trap naar de vide met ingebouwd logeerbed en trapkast.

De badkamer is voorzien van rood linoleum, een halfhoge tegelwand, een dakraampje, bad met thermostaatkraan en handdouche. Vaste wastafelmeubel met mengkraan, handdoekenradiator, een duo-blok toilet en aan de wand de 2e cv ketel (combi 2007).

De terrastuin is voorzien van tegels en groen, is +/- 17 meter diep naar de Lingegracht en +/- 3 meter breed.

Profiel huurder: één- of tweeverdieners. Er is een inkomenseis van 3 x de huurprijs netto per maand.

Om de Kortendijk en de Langendijk samen met het Eind tijdelijk te verhogen, konden palen in vierkante putjes worden gezet, met daartussen planken, opgevuld met mest. Bij een dreigende watersnood in 1809 heeft koning Lodewijk Napoleon persoonlijk toegezien op versteviging van de 'kistdam'.
< Terug naar het overzicht